Skip to main content

Modül Yöneticileri Ek Yetkiler/İşlemler

Bilgi

İlgili konu başlığına sağ tarafta bulunan navigasyon yardımıyla hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Modül Yöneticisinin Qdms Modüllerinde Kullanıcılardan Ek Olarak Yaptığı İşlemler İlgili Kullanıcı Yardım Dokümanı

1.Modül Yöneticisi

Menü Adı: Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Konfigürasyon Ayarları/ Yönetici Tanımlama

Modül adminlerinin tanımlandığı menüdür. Modül yöneticisi olan personeller, modüller üzerinde güncelleme hakları, kayıt bakım hakları vb. işlem yapabilme yetkileri artmaktadır. Modül yöneticileri gizli butonları görüp, bu butonlarla silme, kayıt bakım, onay matrisi değiştirme gibi ilgili işlemleri gerçekleştirebilirler. Sistem Yöneticileri tüm QDMS’ teki menüleri görebilmelerini rağmen, ilgili modüllerde özel işlemleri yapabilmeleri için Modül Yöneticisi de olmaları gerekir. Her modül için farklı modül yöneticileri atanabilir. Modül Yöneticilerinin mutlaka Sistem Yöneticisi olmasına gerek yoktur, firmadaki iş akışları doğrultusundaki ihtiyaca göre bu özel yetkiler verilebilir.

Ekrandaki bulanan butonlar yardımıyla;

Untitled1: Yeni bir Modül Yöneticisi tanımlanır.

: Listede seçili olan Modül Yöneticisi silinir.

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılabilir.

: Veriler Excel’ e aktarılabilir.

1.1.Modül Yöneticisinin Qdms Modüllerinde Kullanıcılardan Ek Olarak Yaptığı İşlemler

1.1.1.Doküman Yönetimi Modülü

1.1.1.1. Doküman Yönetimi Modülü İçin Modül Yöneticisi Tanımlama

Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Konfigürasyon Ayarları/ Yönetici Tanımlama menüsü tıklanarak Doküman Yönetimi Modülü ile ilgili Yönetici tanımlama işlemi yapılır. Yönetici Tanımlama ekranına yeni bir Yöneticisi eklemek için ekranın sağ üst köşesindeki (yeni) butonu tıklanarak Yönetici Tanımlama /Yeni Kayıt ekranı görüntülenir.

Açılan ekranda ilgili alanlar tanımlanır:

Modüller: QDMS Yöneticisi- Yeni Kayıt ekranında Modül yönetici olarak tanımlanacak modüller listesinde ilgili Modül seçilir.

QDMS Yönetici Kullanıcı: QDMS Yönetici sistemde tanımlı personel listesinde seçilir.

Modüller alanından Doküman İşlemleri Modülü seçilir.

QDMS Yönetici Kullanıcı alanından sistemde tanımlı Personel Listesinden Modül yöneticisi olarak tanımlanacak personel seçilir.

Açılan ekranda ilgili Modül sistemde tanımlı Modüllerden Doküman Yönetimi ve Modül yöneticisi bilgisi sistemden tanımlı personel listesinden seçilir. Bütün tanımlamalar yapıldıktan sonra ekrandaki (kaydet) butonu ile Doküman İşlemleri Modül Yöneticisi kayıt işlemi gerçekleştirilir.

1.1.1.2.Klasör Tanımlama

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/Doküman İşlemleri/Klasör Tanımlama

Doküman Modülünde Modül Yöneticisi, Klasör tanımlama ekranında QDMS’teki dokümanların saklanacağı klasörleri klasör tanımlama yetkisi olmasa da oluşturabilir/ düzenleyebilir.

Klasör Tanımlama menüsünde Yeni butonu tıklanarak Yeni bir klasör oluşturmak istediğinde Modül yöneticisi olmayan bir kullanıcıda “Bu klasöre alt klasör tanımlama yetkiniz bulunmamaktadır.” hata mesajı alınır.

Modül Yönetici olmadığınız zaman kullanıcı Klasör Tanımlama menüsünde listede seçili klasör için (değiştir) butonu tıklanıldığında “Bu klasöre güncelleme yetkiniz bulunmaktadır.” hata Mesajını alırsınız

Sistem Altyapı Tanımları Modülünde Yönetici Tanımlama menüsünde Doküman Yönetimi Modülü ilgili Modül Yöneticisi tanımlama işlemi yapıldıktan sonra Modül Yöneticisi tarafından Entegre Yönetim Sistemi >Doküman İşlemleri>Klasör tanımlama ekranı açılır.

Modül Yöneticisi tarafından açılan klasör tanımlama menüsünde (Yeni) butonuna tıklanarak, Klasör Tanımlama/ Yeni Kayıt ekranı açılarak Klasör Tanımlama işlemi yapılır.

Modül Yöneticisi tarafından Klasör tanımlama menüsünde (değiştir) butonu tıklanılır.

Modül Yöneticisi açılan Klasör Tanımlama-Kayıt Güncelleme ekranında klasör ile ilgili bilgiler düzenlenir.

1.1.1.3. Doküman Değişiklik Talebi

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/ Doküman İşlemleri/ Doküman Değişiklik Talebi

Doküman Modülünde Modül Yöneticisi 49. Parametreye ( Doküman değişiklik talebi açabilecek personeller) ek olarak Doküman Değişiklik Talebi menüsünde kendilerine açılan Yeni butonu yardımıyla Doküman Değişiklik Talebi yapabilir. Doküman Yönetimi Modülünde 49 parametre pasif durumunda iken, Doküman değişiklik talebi yapılacak personel, doküman parametrelerinden 49 numaralı parametreye tanımlı olmadığında ve kullanıcı Yönetici Tanımlama menüsünde yönetici olarak tanımlı olmadığı zaman personellerin doküman değişiklik talebi ekranında (yeni) butonu aracılığıyla görev atama yetkisi olmaz. Doküman Değişik Talebi ekranında (Yeni) butonu görüntülenmez ve Doküman Değişiklik Talebi işlemi yapılmaz.

Sistem Altyapı Tanımları Modülünde Doküman Yönetimi Modülünde Yönetici Tanımlama işlemi gerçekleştirdikten sonra Modül yöneticisi tarafından Entegre Yönetim Sistemi>Doküman işlemleri>Doküman Değişiklik Talebi menüsü tıklanılır. Açılan ekranda yeni butonu görüntülenir.

Yeni butonu tıklanarak Doküman Değişiklik Talebi ekranında Dokümanda Değişiklik Talebi ve Doküman Hazırlama Talepleri işlemleri gerçekleştirilebilirler. Bu işlemleri gerçekleştirilmesi için Doküman Yönetimi Modülünde Modül yönetici olarak tanımlı olmak gerekir. Doküman Değişiklik Talebi menüsünde Yeni butonu Modül Yönetici olarak tanımlı olduğu için bu menüde görüntülenir. Doküman Yönetimi Modülün 49 numaralı parametresinde Modül yönetici tanımlı olan personelin sicili tanımlı değildir.

1.1.1.4.Onay Bekleyen Doküman Listesi

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/ Doküman Yönetimi/ Raporlar/ Onay Bekleyen Doküman Listesi

Doküman hazırlama menüsünde hazırlanan bir dokümanın onaya gönderildikten sonra Doküman Yönetimi Modülünde “Onay Bekleyen Dokümanlar listesi” raporunda yer alır. Raporda hazırlanıp onaya gönderilmiş dokümanın kimde ve kaç gündür onayda beklediği ilgili bilgiler görüntülenir. Bu menüde Modül yöneticisinin ekstra Doküman Yönetimi Modülünde Onay Bekleyen Doküman Listesi ekranında görüntüle butonu ile dokümanı görüntüleyerek onayda bekleyen dokümanı onaylayabilir. Ayrıca Modül Yöneticisi Doküman Yönetimi Modülünde Onay Bekleyen Doküman Listesi ekranında (onay matrisini değiştir) butonu ile onay matrisinde tanımlı kişiyi de değiştirilebilir. Modül Yöneticisi tarafından Entegre Yönetim Sistemi/ Doküman Yönetimi/ Raporlar/ Onay Bekleyen Doküman Listesi tıklanarak Onay Bekleyen Dokümanlar Listesi menüsüne açılır. Modül yönetici tarafından açılan Onay Bekleyen Dokümanlar Listesi ekranında filtre seçeneklerinde Doküman Kodu alanı kısmına dokümanı kodu bilgisi girilerek (Ara) butonu tıklanılır.

Onay Bekleyen Doküman listesinde seçili dokümanı Onay statüsü Onay Bekliyor olarak görüntülenir.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

:Listede seçili doküman görüntülenir.

:Listede seçili dokümanın onay matrisi değiştirilebilir.

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılabilir.

: Veriler Excel’ e aktarılabilir.

Modül Yönetici tarafından Onay Bekleyen doküman Listesinde Onay bekleyen doküman seçilerek (Dokümanı görüntüle) butonu tıklanarak Doküman görüntülenir.

Doküman görüntülendikten sonra Doküman Onaylama aşamasının gerçekleştiği Doküman Onaylama ekranın açılır. Açılan doküman onaylama ekranında Modül Yöneticisi Dokümanda değişiklik yapamaz. Bu aşamada Modül Yöneticisi sadece doküman görüntülenebilir ve onay/ red işlemi gerçekleştirilir.

Modül Yöneticisi onay sürecinde (Reddet) butonu ile ret nedeni girerek doküman onayı red edebilir. Modül Yöneticisi tarafından Red durumunda mutlaka red nedeni bilgisinin girilmesi gerekmektedir.

Dokümanda herhangi bir problem yoksa Modül yöneticisi tarafından (onayla) butonuna tıklanarak, doküman onay matrisindeki sıralamaya göre, onaya gönderilir.

Modül Yönetici onaylama sürecinde, onay matrisindeki sıraya göre son onaydan geçen doküman yayınlanarak dağıtım matrisinde olan kişilere dağıtılır ve kullanıma açılır. Dağıtım matrisindeki ilgili kişilere sistem tarafından mail gönderilir ve dokümana artık yetkili kişiler tarafından ulaşılabilir. Yayınlanan doküman, dağıtım matrisinde bulunan yetkili kişilere okuma görevi olarak düşmektedir. Kişilerin “Bekleyen İşlerimde” sayfasında “Okunması Gereken Dokümanlar” olarak görüntülenir.

Modül yönetici tarafından onay Bekleyen Doküman Listesi ekranında (Onay Matrisini Değiştir) butonu ile Onay Matrisini değiştirir.

Modül yöneticisi tarafından (Onay Matrisini Değiştir) butonu tıklanılır.

(Onay Matrisini Değiştir) butonu tıklanarak Onay matrisi değiştirici ekranı açılır.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

:Önceki ekran geri dönülür.

:Onay matrisi değiştirici kayıt işlemi gerçekleştirilir.

:Sistemde pozisyon seçilerek doküman onaycısı değiştirilir.

: Listede seçili doküman onaycısı satır sil butonu ile silinir.

Modül Yöneticisi tarafından (Satır sil ) butonu yardımıyla Onay matrisi değiştirici ekranında listede seçili onaycı silinir.

Modül yöneticisi tarafından onay Matrisi değiştirilmek istenildiğinde (Pozisyon Ekle) butonu yardımıyla sistemde tanımlı olan ilgili pozisyon seçilerek doküman onaycısı değiştirilir.

Modül yöneticisi sistemde tanımlı Pozisyon listesinde ilgili Pozisyon (Seç) butonu yardımıyla seçilir.

Modül yönetici tarafından (Kaydet) butonu tıklanarak Onay Matrisi Değiştirme işlemi gerçekleştirilir.

Modül yönetici tarafından “Onay matrisini değiştirmek istediğinize emin misiniz?” mesajına tamam butonu tıklanarak onay matrisi değiştirme işlemi gerçekleştirilir.

Modül yönetici tarafından Onay Matrisi değiştirme işlemi gerçekleştikten sonra “Onay Matrisi başarıyla değiştirilmiştir” bilgisi gelir.

1.1.5.Kontrol Bekleyen Doküman Listesi

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/ Doküman Yönetimi/ Raporlar/ Kontrol Bekleyen Doküman Listesi

Doküman hazırlama menüsünde hazırlanan bir dokümanın kontrole gönderildikten sonra Doküman Yönetimi Modülünde “Kontrol bekleyen Dokümanlar listesi” raporunda yer alır. Raporda hazırlanıp kontrole gönderilmiş dokümanın kimde ve kaç gündür kontrolde beklediği ilgili bilgiler görüntülenir. Bu menüde Modül yöneticisinin ekstra Doküman Yönetimi Modülünde Kontrol Bekleyen Doküman Listesi ekranında görüntüle butonu ile dokümanı görüntüleyerek kontrolde bekleyen dokümanın kontrol işlemini gerçekleştirir. Modül yönetici tarafından Entegre Yönetim Sistemi/ Doküman Yönetimi/ Raporlar/ Kontrol Bekleyen Doküman Listesi tıklanarak Kontrol Bekleyen Dokümanlar Listesi menüsünü tıklanılır.

Modül yönetici tarafından açılan Kontrol Bekleyen Doküman listesi ekranında filtre seçeneklerinde Doküman Kodu alanı kısmına dokümanı kodu bilgisi girilerek (Ara) butonu tıklanılır.

Kontrol Bekleyen Doküman Listesinde seçili dokümanın durumu Kontrol işlemi gerçekleşmediği için Kontrol şeklinde bilgisi verilir.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

:Listede seçili doküman görüntülenir.

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılabilir.

: Veriler Excel’ e aktarılabilir.

Modül yönetici tarafından Kontrol Bekleyen doküman Listesinde listede Kontrol bekleyen dokümanı seçilme işlemi ile (Dokümanı görüntüle) butonu tıklanarak Doküman görüntülenir.

Doküman görüntülenir.

Doküman Kontrol aşamasında Modül Yöneticisi tıpkı doküman hazırlayan gibidir. Gerekli gördüğü durumlarda, doküman üzerinde her türlü değişikliği yapıp, dokümanı reddetmeden yeniden yükleyip, süreci devam ettirebilir. Hem hazırlanan doküman üzerinden, hem de hazırlama aşamasındaki doküman bilgileri/ yetki matrisi/ dağıtım matrisi/ onay matrisi gibi açılan her sekmede değişiklik yapabilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Reddet) butonu ile doküman reddedilip, dokümanı hazırlayan kişiye geri gönderebilir. Modül Yöneticisi Reddetme aşamasında dokümanın red nedeninin bilgisini girmek zorundadır.

Modül Yöneticisi tarafından dokümanda herhangi bir problem yoksa (onayla) butonuna tıklanarak, doküman onay matrisindeki sıralamaya göre, onaya gönderir.

1.1.1.5.İptal Onayı Bekleyen Doküman Listesi

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/ Doküman Yönetimi/ Raporlar/ İptal Onayı Bekleyen Doküman Listesi

Doküman İptal İşlemi menüsünde onay matrisinde tanımlı kişiye iptal onayına gönderildikten sonra Doküman Yönetimi Modülünde “İptal Onayı Bekleyen Dokümanlar Listesi” raporunda yer alır. Raporda hazırlanıp iptale gönderilmiş dokümanın kimde ve kaç gündür iptal onayda beklediği ilgili bilgiler görüntülenir. Bu menüde Modül yöneticisinin ekstra Doküman Yönetimi Modülünde İptal Onay Bekleyen Doküman Listesi ekranında görüntüle butonu ile dokümanı görüntüleyerek İptalde bekleyen dokümanı iptal işlemi onaylayarak iptal işlemini gerçekleştirilebilir. Ayrıca Modül Yöneticisi Doküman Yönetimi Modülünde İptal Onayı Bekleyen Doküman Listesi ekranında (onay matrisini değiştir) butonu ile onay matrisinde tanımlı kişiyi de değiştirilebilir ve (doküman İptalden geri getir) butonu ile dokümanı iptalden geri getirir. Modül Yöneticisi tarafından Entegre Yönetim Sistemi/ Doküman Yönetimi/ Raporlar/ İptal Onayı Bekleyen Doküman Listesi tıklanarak İptal Onayı Bekleyen Dokümanlar Listesi menüsüne tıklanılır.

Modül Yöneticisi tarafından açılan İptal Onay Bekleyen Doküman Listesi ekranında Doküman Kodu alanı kısmına İptal Onayı Bekleyen dokümanı kodu bilgisi girilerek (Ara) butonu tıklanılır.

İptal Onay Bekleyen Doküman Listesinde listede seçili dokümanın Onay statüsü Onaylama işlemi gerçekleşmediği için Onayda Bekliyor şeklinde bilgisi verilir.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

:Listede seçili doküman görüntülenir.

:Listede seçili dokümanın onay matrisi değiştirilebilir.

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılabilir.

: Veriler Excel’ e aktarılabilir.

:Listede seçili dokümanı iptal işleminden geri getirilir.

Modül Yöneticisi tarafından İptal Onayı Bekleyen doküman Listesinde listede İptal Onayı bekleyen doküman seçilerek (Dokümanı görüntüle) butonu tıklanarak Dokümanı görüntüler.

Modül Yöneticisi tarafından dokümanın iptal talebi uygun bulunmayıp, reddilecekse “Doküman İptal-Onay Ret” ekranında Ret Nedeni bilgisini Modül yöneticisi girmek zorundadır.

Modül Yöneticisi tarafından dokümanın iptal talebi uygun bulunup, onaylanacaksa (Gönder) butonuna tıklayarak “Doküman İptal işlemi” onaylanılır.

Modül Yöneticisi tarafından dokümanın iptal işlemi onaylandıktan sonra “ Doküman iptal onayı tamamlanarak arşive gönderilir.” bilgisi gelir.

Modül Yöneticisi tarafından (Onay Matrisini Değiştir) butonu ile onay matrisi değiştirme işlemi gerçekleştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Onay Matrisini Değiştir) butonu tıklanarak Onay matrisi değiştirici ekranı açılır.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

:Önceki ekran geri dönülür.

:Onay matrisi değiştirici kayıt işlemi gerçekleştirilir.

: Listede seçili dokümanın onay matrisi değiştirilebilir.

: Listede seçili doküman onaycısını satır sil butonu ile silinir.

Modül Yöneticisi tarafından ilk olarak (Satır sil ) butonu yardımıyla Onay matrisi değiştirici ekranında listede seçili onaycı silinir.

Modül yöneticisi tarafından onay Matrisi değiştirilmek istenildiğinde (Pozisyon Ekle) butonu yardımıyla sistemde tanımlı olan ilgili pozisyon seçilerek doküman onayıcısı değiştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından Sistemde tanımlı Pozisyon listesinde ilgili Pozisyon (Seç) butonu yardımıyla seçilir.

Modül yöneticisi tarafından (Kaydet) butonu tıklanarak Onay Matrisi Değiştirme işlemini gerçekleştirilir.

Modül yöneticisi tarafından “Onay matrisini değiştirmek istediğinize emin misiniz?” mesajı tamam butonu tıklanarak onay matrisi değiştirir.

Onay Matrisi değiştirme işlemi gerçekleştikten sonra “Onay Matrisi başarıyla değiştirilmiştir” bilgisi gelir.

Modül Yönetici tarafından listede seçili iptal onayında dokümanın iptal işleminden geri getirilmesi işlemi gerçekleştirilir. Modül yöneticisi tarafından (iptal onayında geri getir ) butonu tıklayarak listede seçili iptal onayında dokümanın iptal işleminden geri getirir.

İptal onayında olan doküman iptal onayında geri getirilerek bulunduğu klasörün içerisine tekrar gönderilir. Entegre Yönetim Sistemi>Doküman İşlemleri>Doküman Görme Menüsü tıklanarak doküman içerisindeki bulunduğu klasör seçilerek Doküman görüntülenir.

1.1.1.6.Taslak Doküman Listesi

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/ Doküman Yönetimi/ Raporlar/ Taslak Doküman Listesi

Doküman Yönetimi Modülünde Taslak Dokümanlar Listesi ile dokümanların durum bilgileri kontrol edilir. Dokümanların hangi statüde olduğu bilgisine erişilir. Bu menüde Modül Yöneticisi Doküman Modülünde Taslak Dokümanlar Listesi ekranında Personel Değiştir butonu yardımıyla dokümanın beklediği personeli değiştirir. Ayrıca Modül Yöneticisi Doküman Modülünde Taslak Dokümanlar Listesi ekranında (sil) butonu yardımıyla eğer yeni hazırlanan bir dokümansa dokümanı siler. Revizyonda olan bir dokümansa revizyon sürecini silip, eski sürecine devam etmesini sağlar.

Modül Yöneticisini Taslak doküman Listesi menüsünde Durum kısmı Saklanan olan Dokümanda yaptığı işlemler;

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

:Listede seçili dokümanın Personeli değiştirilebilir.

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılabilir.

:Listede seçili doküman görüntülenir.

: Veriler Excel’ e aktarılabilir.

:Listede seçili doküman silinir.

:Görüşten geri gönderilir.

Modül Yöneticisi tarafında (Personel değiştir) butonu tıklanarak sistemde tanımlı Personel Listesinde personel seçilerek dokümanın beklediği personel değiştirilir.

Modül Yöneticisi tarafında (Sil) butonu tıklayarak statüsü saklanan olan dokümanın silinme işlemi gerçekleştirilir.

Modül Yöneticisi tarafında “Seçili satırı silmek istediğinizden emin misiniz ?” mesajında Tamam butonu tıklanarak statüsü Saklanan olan dokümanın silinme işlemi gerçekleştirilir.

Modül Yöneticisinin Taslak doküman Listesi menüsünde Durum kısmı Görüş olan Dokümanda yaptığı işlemler;

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılabilir.

:Listede seçili dokümanla ilgili açıklama gösterir.

:Listede seçili dokümanın Personeli değiştirilebilir.

:Listede seçili doküman görüntülenir.

: Veriler Excel’ e aktarılabilir.

:Listede seçili doküman silinir.

:Görüşten geri gönderilir.

:Görüş bilgileri düzenler.

Modül Yöneticisi tarafında (Personel değiştir) butonu tıklanarak sistemde tanımlı Personel Listesinde personel seçilerek dokümanın beklediği personel görüş statüsünde değiştirilir.

Modül Yönetici tarafından (Kullanıcı grubu değiştir) butonu tıklanarak sistemde tanımlı Kullanıcı grubu Listesinde Kullanıcı Grubu seçilerek değiştirilir.

Modül Yöneticisi tarafında (Görüşten geri gönder ) butonu ile seçilen doküman görüşten geri gönderilme işlemini gerçekleştirir.

Modül Yöneticisi tarafında (Görüşten geri gönder ) butonu tarafından tıklanılır.

Modül Yöneticisi tarafından seçilen doküman görüşten geri gönderilerek artık Taslak Dokümanlar listesinde statüsü Görüşten Dönen olur.

Modül yönetici tarafından (Sil) butonu tıklanarak statüsü Görüş olan dokümanın silinme işlemi gerçekleştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından “Seçili satırı silmek istediğinizden emin misiniz ?” mesajında Tamam butonu tıklanarak statüsü Görüş olan dokümanın silinme işlemi gerçekleştirilir.

Modül Yönetici tarafından (Görüş düzenleme) butonu tıklanarak Görüş Düzenleme ekranı açılır. Modül Yöneticisinin devam politikasında kaç günde ve kaç kişinin görüş bildireceği ve Görüş bildirecek kullanıcı ve kullanıcı gruplarının belirlendiği ekrandır.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: Listeye kullanıcı grubu eklenir.

: Listeye pozisyon eklenir.

:Listede seçili olan pozisyon/ kullanıcı grupları siler.

:Görüş düzenleme kayıt işlemini gerçekleştirir.

Modül Yöneticisi tarafından (Grup ekle) butonuna tıklanarak sistemde tanımlı olan Kullanıcı grubu Seçme listesinden görüş matrisine eklenmek istenilen kullanıcı grubu için seçim yapılır.

Modül Yöneticisi tarafından (Pozisyon ekle) butonuna tıklanarak sistemde tanımlı olan pozisyon listesinden görüş matrisine eklenmek istenilen kullanıcılar için seçim yapılır.

Modül yöneticisi tarafından Görüş düzenleme ekranında Kullanıcı/Kullanıcı gruplarında görüşçüler ekleme işleminde sonra kaydet butonu tıklanarak görüş düzenleme kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Görüş aşaması işlemleri tamamlanan dokümanın görüşten sonra statüsü Taslak Dokümanlar listesinde statüsü Görüşten Dönen olarak görüntülenir.

Modül Yöneticisi Taslak doküman Listesi menüsünde Durum kısmı görüşten dönen olan Dokümanda yaptığı işlemler;

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılabilir.

:Listede seçili dokümanın Personeli değiştirilebilir.

: Listede seçili dokümanın kullanıcı grubu değiştirilebilir.

:Listede seçili doküman görüntülenir.

: Veriler Excel’ e aktarılabilir.

:Listede seçili doküman silinir.

:Görüşten geri gönderilir.

Modül Yöneticisi tarafında (Personel değiştir) butonu tıklanarak sistemde tanımlı Personel Listesinde personel seçilerek dokümanın personel değiştirme işlemi yapılır.

Modül Yöneticisi tarafından (Kullanıcı grubu değiştir) butonu tıklanarak sistemde tanımlı Kullanıcı grubu Listesinde Kullanıcı Grubu seçilerek değiştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından (görüş düzenleme) butonu tıklanarak Görüş Düzenleme ekranı açılır. Devam politikasında kaç günde ve kaç kişinin görüş bildireceği ve Görüş bildirecek kullanıcı ve kullanıcı gruplarının belirlendiği ekrandır.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: Listeye kullanıcı grubu eklenir.

: Listeye pozisyon eklenir.

:Listede seçili olan pozisyon/ kullanıcı grupları siler.

:Görüş düzenleme kayıt işlemini gerçekleştirir.

Modül Yöneticisi tarafından (Grup ekle) butonuna tıklanarak sistemde tanımlı olan Kullanıcı grubu Seçme listesinden görüş matrisine eklenmek istenilen kullanıcı grubu için seçim yapılır.

Modül Yöneticisi tarafından (Pozisyon ekle) butonuna tıklanarak sistemde tanımlı olan pozisyon listesinden görüş matrisine eklenmek istenilen kullanıcılar için seçim yapılır.

Modül Yöneticisi tarafından görüş düzenleme ekranında Kullanıcı/Kullanıcı gruplarında görüşçüler ekleme işleminde sonra (kaydet) butonu tıklanarak görüş düzenleme kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Sil) butonu tıklanarak statüsü görüşten dönen olan dokümanın silinme işlemi gerçekleştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından “Seçili satırı silmek istediğinizden emin misiniz ?” mesajında Tamam butonu tıklanarak statüsü görüşten dönen olan dokümanın silinme işlemi gerçekleştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Görüşten geri gönder) butonu ile seçilen doküman görüşten geri gönderilir.

Modül Yöneticisi Taslak doküman Listesi menüsünde Durum kısmı Kontrol olan Dokümanda yaptığı işlemler;

Görüşten Dönen Dokümanlar aşaması gerçekleştikten sonra Dokümanın statüsü Taslak Dokümanlar listesinde statüsü Kontrol olarak görüntülenir.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılabilir.

:Listede seçili dokümanın Personeli değiştirilebilir.

: Listede seçili dokümanın kullanıcı grubu değiştirilebilir.

:Listede seçili doküman görüntülenir.

: Veriler Excel’ e aktarılabilir.

:Listede seçili doküman silinir.

:Görüşten geri gönderilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Personel değiştir) butonu tıklanarak sistemde tanımlı Personel Listesinde personel seçilerek dokümanın kontrol onayı yapacak kişi değiştirilir.

Modül Yöneticisi tarafında (Kullanıcı grubu değiştir) butonu tıklanarak sistemde tanımlı Kullanıcı grubu Listesinde Kullanıcı Grubu seçilerek değiştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Sil) butonu tıklanarak statüsü Kontrol aşamasında olan dokümanın silinme işlemi gerçekleştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından “Seçili satırı silmek istediğinizden emin misiniz ?” mesajında Tamam butonu tıklanarak statüsü Kontrol olan dokümanın silinme işlemi gerçekleştirilir.

Modül Yöneticisi Taslak doküman Listesi menüsünde Durum kısmı Onay aşaması olan Dokümanda yaptığı işlemler;

Dokümanların Kontrol aşaması gerçekleştikten sonra Dokümanın statüsü Taslak Dokümanlar listesinde statüsü Onay olarak görüntülenir.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılabilir.

:Listede seçili dokümanın Personeli değiştirilebilir.

:Listede seçili doküman görüntülenir.

: Veriler Excel’ e aktarılabilir.

:Listede seçili doküman silinir.

:Görüşten geri gönderilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Personel değiştir) butonu tıklanarak sistemde tanımlı Personel Listesinde personel seçilerek Modül Yöneticisi tarafında dokümanın onay aşamasında personel değiştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Kullanıcı grubu değiştir) butonu tıklanarak sistemde tanımlı Kullanıcı grubu Listesinde Kullanıcı Grubu seçilerek değiştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Sil) butonu tıklanarak statüsü Onay aşamasında olan dokümanın silinme işlemi gerçekleştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından seçili satırı silmek istediğinizden emin misiniz ?” mesajında Tamam butonu tıklanarak statüsü onay olan dokümanın silinme işlemi gerçekleştirilir.

1.1.1.7.Doküman Gözden Geçirme Listesi

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/ Doküman Yönetimi/ Raporlar/ Doküman Gözden Geçirme Listesi

Bu menüde Modül Yöneticisi Doküman Modülünde Doküman Gözden Geçirme Listesi ekranında Sorumlu Değiştir butonu yardımıyla gözden geçirme Sorumlu personeli değiştirebilir. Ayrıca Modül Yöneticisi Doküman Modülünde Doküman Gözden Geçirme Listesi ekranında İptal Et butonu yardımıyla Yönlendirme işlemini iptal edebilir.

Modül Yöneticisi tarafından Doküman Gözden Geçirme Listesi ekranında Doküman arama sekmesinden “Gözden Geçirilen” veya “Gözden Geçirilmeyen” dokümanlar seçilerek listelenebilir.

Ekranda bulunan butonlar yardımıyla;

:Listede seçili doküman için gözden geçirme işlemi yapılır.

: Listede seçili dokümanın gözden geçirme sorumlu personeli değiştirilir.

: Listede seçili dokümanın gözden geçirme işlemi iptal edilir.

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılabilir.

: Veriler Excel’ e aktarılabilir.

: Listede seçili dokümanın gözden geçirme geçmişi kontrol edilebilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Sorumlu Değiştir) butonu tıklanarak gözden geçirme sorumlu personeli değiştirilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Sorumlu değiştir) butonu ile açılan ekranda sistemde tanımlı pozisyon Seçme listesinde ilgili pozisyon seçilerek sorumlu değiştirme işlemi yapılır.

Modül Yöneticisi tarafından listede doküman seçilerek (iptal et) butonu tıklanarak gözden geçirme işlemi için yönlendirme iptal edilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Gözden Geçirme Geçmişini Aktar) butonuna tıklanarak “Doküman Gözden Geçirme Geçmişi” Excel formatından görüntülenir.

1.1.1.8.Kalite Kayıtları

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/ Doküman İşlemleri/ Kalite Kayıtları/Kalite Kaydı İşlemleri

Modül Yöneticisi Kalite Kaydı İşlemleri menüsünde görüntüle butonu tıklayarak formları görüntüleyebilir. Sil butonu yardımıyla Kalite Kaydını silebilir. 214. parametre “Kalite Kayıtları dosya görüntülemede yetki kontrolü yapılsın mı (E/H)” ve 17. Parametre Kalite Kayıtlarında form yetkisi (D)ağıtım matrisine, (Y)etki Matrisine (H)er ikisine bağlı olarak Kalite Kayıtlarında yetki kontrolü kullanıyorsa Modül Yöneticisi Kalite Kaydı İşlemleri menüsünde Görüntüle butonu tıklayarak açılan ekrandaki Güncelle butonu yardımıyla var olan Kalite Kaydı üzerinde güncelleme işlemleri yapar.

Modül Yöneticisi olmayan kullanıcın Kalite Kaydı İşlemleri menüsünde görüntüle butonu tıklanıldığında sil butonu görüntülenmez.

Sil butonu görüntülenmediğinde Kalite Kaydı Listesinde Listede seçili Kalite Kaydının silinme işlemi gerçekleştirilmez.

Sistem Altyapı Tanımları Modülünde Yönetici Tanımlama menüsünde Doküman Yönetimi Modülünde için Modül yönetici tanımlama işlemi yapıldıktan sonra Kalite Kaydı işlemleri menüsünde listede seçili kalite kaydı görüntüle butonu tıklanarak açıldığında (sil ) butonu görüntülenir ve listede seçili Kalite Kaydı silme işlemi Modül Yöneticisi tarafından gerçekleştirilir.

Modül Yönetici kullanıcının Kalite Kaydı Listesi ekranında (Sil) butonu görüntülenir.

Modül yöneticisi tarafından (sil) butonu tıklanarak listede seçili Kalite Kaydı silme işlemi başlatılır.

Modül Yöneticisi tarafından “Seçili satırı silmek istediğinizden emin misiniz?” mesajına tamam butonu tıklayarak Kalite Kaydı silme işlemi gerçekleştirilir.

1.1.2.Anket Modülü

1.1.2.1.Anket Modülü İçin Modül Yöneticisi Tanımlama

Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Konfigürasyon Ayarları/ Yönetici Tanımlama menüsü tıklanarak Anket Modülü ile ilgili Yönetici tanımlama işlemi yapılır. Yönetici Tanımlama ekranına yeni bir Yöneticisi eklemek için ekranın sağ üst köşesindeki (yeni) butonu tıklanarak Yönetici Tanımlama /Yeni Kayıt ekranı görüntülenir.

Açılan ekranda ilgili Modül sistemde tanımlı Modüllerden ve Modül yöneticisi bilgisi sistemden tanımlı personel listesinden seçilir. Bütün tanımlamalar yapıldıktan sonra ekrandaki (kaydet) butonu ile Anket İşlemleri Modül Yöneticisi kayıt işlemi gerçekleştirilir.

1.1.2.2.İç/Dış/Standart Anket Formu Hazırlama

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/Anket İşlemleri/ Dış Anket Formu Hazırlama

Modül yöneticisi Anket Modülünde İç/Dış/Standart Anket Formu Hazırlama menüsünde güncelleme, silme, Soru ekleme, Anketi kullanıma açma, Anketi kullanıma kapatma ve Anketi yayınlama işlemlerini gerçekleştirir. Modül yöneticisi olmayan bir kullanıcının Anket Modülünde İç anket Formu tanımlama ekranından listede seçili Kapalı/Açık Ankette güncelleme, silme, Soru ekleme, Anketi kullanıma açma, Anketi kullanıma kapatma ve Anketi yayınlama işlemlerini gerçekleştirilmez.

İç anket Formu tanımlama menüsünde belirtilen butonlar kullanıcı tarafından tıkanıldığından “Bu işlemi gerçekleştirmek için yetkiniz bulunmamaktadır” hata mesajı bilgisi gelir.

Sistem Altyapı tanımları Modülünde Yönetici tanımlama menüsünde Anket İşlemleri Modülü ile ilgili Yönetici Tanımlama işlemi gerçekleştikten sonra belirtilen butonlar ilgili işlemler yapılır.

Anketi hazırlayan, Anket modül yöneticisi ve anket oluşturma esnasında seçtiğimiz sorumlularda admin check box’ı işaretli ise (düzenleme) butonu kullanılabilir. Bunun dışında yetki verilmeyen diğer durumlarda düzenleme işlemi yapılamaz. Var olan anket içinde düzeltme, ekleme, çıkarma işlemi yapmak için kullanılır.

Modül Yöneticisi Güncelle butonu tıkanıldığında Anket Tanımlama ekranı açılarak istenilen değişiklik işlemleri yapılır.

Anketi silme yetkisi, anketi hazırlayan, anket Modül yöneticisi ve anket oluşturma esnasında seçtiğimiz sorumlularda admin check box’ı işaretli ise (sil) butonu tıklayarak silme işlemini gerçekleştirilir. Hatalı olan anketleri sistemden silmek için kullanılır. Bu işlem gerçekleştiğinde silinen anketler saklanmaz, içindeki bilgilerle tamamen silinirler. Açık statüdeki anketler silinemez.

Modül Yöneticisi tarafından (Sil) butonu tıklanarak Anketin silinme işlemi yapılır. Modül Yönetici tarafından “Seçili anketin tüm bilgileri ve sonuçları silinecektir” mesajına tamam butonu tıklanarak anketin silinme işlemi gerçekleştirilir.

Durumu kapalı olan anketler için, anketi hazırlayan, Anket modül yöneticisi ve anket oluşturma esnasında seçtiğimiz sorumlularda admin check box’ı işaretli olan kullanıcılar (Sorular) buton ile anket sorular ekranı açıbilirler

Modül Yöneticisi tarafından (Sorular) butonu tıklayarak Anket Sorular ekranı açar.

Modül Yöneticisi tarafından (Anketi Kullanıma Aç ) butonu tıkanılarak durumu kapalı Anketi sistemde kullanıma açılır.

Modül Yöneticisi tarafından ( Anketi Kullanıma Kapat) butona tıklanarak durumu açık Anket manuel olarak kullanıma kapatılır.

Modül Yöneticisi tarafından (Yayınla) butona tıklanarak durumu açık olan Anketin mail ile yayınlanması işlemi gerçekleştirilir.

1.1.2.3.Anket Sonuçları

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/Anket İşlemleri/ Anket Sonuçları

Modül Yöneticisi Anket Modülünde Anket Sonuçları menüsünde Anket Raporunu görüntüleyebilir. Modül Yöneticisi Anket Modülünde Anket Sonuçları ekranında Anket Raporu butonu yardımıyla ankete kimlerin katıldığı, katılım oranları, katılım oranı yüzdesi, anketin maksimum puanı, anketin puanı, anketin puan yüzdesi ve sorulan sorulara kaç katılımcının cevap verdiği ile her bir sorunun cevaplarına yüzde kaç oranında cevap verildiği görüntüleyebilir. Açılan Anket Raporu ekranında Anket Raporunu Excel’e aktar butonu yardımıyla Excel formatında görüntüleyebilir. Anket Raporu ekranında PDF aktar butonu yardımıyla Pdf formatında görüntüleyebilir. Anket Raporunu Yazdır butonu yardımıyla yazdırabilir. Modül Yöneticisi Anket Modülünde Anket Sonuçları menüsünde Sonuçlar butonu yardımıyla İlgili anket seçildikten sonra Ankete katılanların doldurdukları form hali görüntüleyebilir.

Ekrandaki bulunan butonlar yardımıyla;

: Anket raporunu görüntüler.

: Ankete katılanların, doldurdukları anketin form hali görüntülenir.

: Kayıtlar filtrelenerek arama yapılabilir.

: Veriler Excel’e aktarılabilir.

Modül yöneticisi olmayan kullanıcının Anket sonuçları ekranından (Anket Raporu), (Sonuçlar), (Excel aktar) butonları tıkanıldığında bu butonlarla ilgili işlemler gerçekleştirilmez.

Modül yönetici olmayan kullanıcı ekranında “ Bu işlemi gerçekleştirmek için yetkiniz bulunmamaktadır” hata mesajı bilgisi alınır.

Sistem Altyapı Tanımları Modülünde Yönetici Tanımlama ekranında Anket işlemleri ile ilgili Modül yönetici tanımlama işlemi gerçekleştikten sonra belirtilen butonlar ilgili işlemler yapılır.

Modül yöneticisi tarafından İlgili anket seçildikten sonra (Anket Raporu) butonuna tıklanır.

Bu ekrandan ankete kimlerin katıldığı, katılım oranları, katılım oranı yüzdesi, anketin maksimum puanı, anketin puanı, anketin puan yüzdesi ve sorulan sorulara kaç katılımcının cevap verdiği ile her bir sorunun cevaplarına yüzde kaç oranında cevap verildiği görüntülenir

Modül Yöneticisi tarafından İlgili anket seçildikten sonra (Sonuçlar) butonu tıklandığında, ankete katılanların doldurdukları anketin form hali görüntülenir.

Modül Yöneticisi tarafında (Sonuçlar) butonu tıklayarak Anket doldurma ekranı açar.

Modül Yöneticisi tarafından (Excel’e aktar) butonu tıklanarak anket sonuçlarını Excel’e aktarmaya işlemini gerçekleştirir.

1.1.3.Acil Durumlar Modülü

1.1.3.1.Acil Durumlar Modülü İçin Modül Yöneticisi Tanımlama

Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Konfigürasyon Ayarları/ Yönetici Tanımlama menüsü tıklanarak Acil Durumlar Modülü ile ilgili Yönetici tanımlama işlemi yapılır.

Açılan ekranda ilgili Modül sistemde tanımlı Modüllerden ve Modül yöneticisi bilgisi sistemden tanımlı personel listesinden seçilir. Bütün tanımlamalar yapıldıktan sonra ekrandaki (kaydet) butonu ile Acil Durumlar Modül Yöneticisi kayıt işlemi gerçekleştirilir.

1.1.3.2.Acil Durum Planları

Menü adı: Entegre Yönetim Sistemi/Acil Durumlar/ Acil Durum Planları

Modül Yöneticisi Acil Durumlar Modülünde Acil Durum Planları menüsünde Düzenleme, Silme, Revizyondan vazgeç ve Pasif Onaya gönder işlemlerini gerçekleştirir. Ayrıca Modül Yöneticisi Acil Durumlar Modülünde Acil Durum Planları menüsünde Tatbikatlar sekmesinde Modül Yöneticisinin Seçili Tatbikatı silme yetkisi bulunmaktadır. Acil Durumlar Modülünde Modül Yöneticisi olmayan bir kullanıcı belirtilen butonlar ilgili işlemleri gerçekleştirmez. Acil Durumlar planları menüsü tıklanarak işlem yapılacak işyeri seçilerek (İleri) butonuna tıklanır.

Acil Durum Ekipleri ekranı açılır.

Modül Yöneticisi olmayan bir kullanıcıda açılan ekranda belirtilen butonlarda Untitled1(Düzenle) butonu tıklanarak listede seçili acil durum ekip bilgisi güncelleme işlemi yapıldığında “Düzenleme yetkiniz bulunmamaktadır” hata mesajı bilgisi alınmaktadır.

Sistem Altyapı tanımları Modülünde Yönetici Tanımlama menüsünde Acil Durumlar Modülünde Modül Yöneticisi tanımlama işlemi gerçekleştikten sonra belirtilen butonlarda ilgili işlemler yapılır. Modül Yöneticisi tarafından Untitled1 (Düzenle) butonu tıklanarak listede seçili acil durum ekip bilgisi güncellenir.

Modül Yöneticisi tarafından Untitled1(Sil) butonu tıklanarak listede seçili acil durum ekip bilgisi silinir.

Modül Yöneticisi tarafından“Seçili kaydı silmek istediğinizden emin misiniz” mesajına tamam butonu tıklanarak kaydın silinme işlemi gerçekleştirilir.

Modül yönetici tarafından (Revizyonda vazgeç) butonu tıklanarak Revizyondan vazgeçilme işlemi gerçekleşir.

Modül Yöneticisi tarafından “Seçili kaydın revizyonundan vazgeçmek istediğinize emin misiniz?” mesajına tamam butonu tıklanarak revizyonda vazgeçme işlemini gerçekleştirilir.

Modül yönetici tarafından (Pasif onaya Gönder) butonu tıklanarak Acil durum ekibini pasif onayına gönderir.

Modül Yöneticisinin Acil Durum Planları menüsünde Tatbikatlar sekmesinde Seçili Tatbikatı silme yetkisi bulunmaktadır.

1.1.4.Atık Yönetimi Modülü

1.1.4.1.Atık Yönetimi Modülü İçin Modül Yöneticisi Tanımlama

Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Konfigürasyon Ayarları/ Yönetici Tanımlama menüsü tıklanarak Atık Yönetimi Modülü ile ilgili Yönetici tanımlama işlemi yapılır.

Açılan ekranda ilgili Modül sistemde tanımlı Modüllerden ve Modül yöneticisi bilgisi sistemden tanımlı personel listesinden seçilir. Bütün tanımlamalar yapıldıktan sonra ekrandaki (kaydet) butonu ile Atık Yönetimi Modül Yöneticisi kayıt işlemi gerçekleştirilir.

1.1.4.2.Tehlikeli Atık Formu

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/Atık Yönetimi/ Tehlikeli Atık Formu

Modül Yöneticisi olmayan bir kullanıcı Tehlikeli Atık Formu menüsünde Kayıt Bakım ve silme işlemlerini gerçekleştiremez. Bu işlemi gerçekleşmek istediğinde “Yetkiniz bulunmaktadır” hata mesajını alır.

Modül Yöneticisi tarafından Atık Yönetimi Modülünde Tehlikeli Atık Formu menüsünde Kayıt Bakım ve Silme işlemlerini gerçekleştirir.

Modül Yöneticisi tarafından (Kayıt Bakım) butonu tıklayarak açılan Atık Formu- Güncelleme ekranında listede seçili Tehlikeli Atık Formu bilgilerinde değişiklik yapabilir.

Modül Yöneticisi tarafından (Sil) butonu tıklayarak Tehlikeli Atık Formu ekranında listede seçili Tehlikeli Atık Formu silme işlemi yapabilir.

Modül Yöneticisi tarafından “Seçili kaydı silmek istediğinizden emin misiniz?” mesajına tamam butonu tıklayarak silme işlemini gerçekleştirir.

1.1.4.3. Tehlikesiz Atık Formu

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/Atık Yönetimi/ Tehlikesiz Atık Formu

Modül Yöneticisi Atık Yönetimi Modülünde Tehlikesiz Atık Formu menüsünde Kayıt Bakım ve Silme işlemlerini aynı şekilde gerçekleştirir.

1.1.4.4.Atık Talep Formu

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/Atık Yönetimi/Atık Talep Formu

Modül Yöneticisi Atık Yönetimi Modülünde Atık Talep Formu menüsünde Statüsü Onaylandı olan Tehlikeli ve Tehlikesiz formun İptal ve Doldurma işlemlerini gerçekleştirir. Modül Yöneticisi Atık Yönetimi Modülünde Atık Talep Formu menüsünde Statüsü Taslak olan Tehlikeli ve Tehlikesiz formu İptal, Kayıt Güncelleme ve Gönder botunu yardımıyla Onaya Gönderme işlemlerini gerçekleştirir.

Modül Yöneticisi tarafından Atık Yönetimi Modülünde Atık Talebi Formu menüsünde (İptal) butonu tıklayarak statüsü onaylandı olan Tehlikeli ve Tehlikesiz formu iptal işlemini gerçekleştirebilir.

Modül Yöneticisi tarafından Atık Yönetimi Modülünde Atık Talebi Formu menüsünde (Doldur) butonu tıklayarak statüsü onaylandı olan Tehlikeli ve Tehlikesiz formu doldurma işlemini gerçekleştirebilir.

Modül Yöneticisi tarafından Atık Yönetimi Modülünde Atık Talep Formu menüsünde Statüsü Taslak olan Tehlikeli ve Tehlikesiz formu (Gönder) botunu tıklayarak Onaya Gönderme işlemlerini gerçekleştirir.

1.1.5.Cihaz Yönetim Sistemi Modülü

1.1.5.1.Cihaz Yönetim Sistemi İçin Modül Yöneticisi Tanımlama

Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Konfigürasyon Ayarları/ Yönetici Tanımlama menüsü tıklanarak Cihaz Yönetim Sistemi Modülü ile ilgili Yönetici tanımlama işlemi yapılır.

Açılan ekranda ilgili Modül sistemde tanımlı Modüllerden ve Modül yöneticisi bilgisi sistemden tanımlı personel listesinden seçilir. Bütün tanımlamalar yapıldıktan sonra ekrandaki (kaydet) butonu ile Cihaz Yönetim Sistemi Modül Yöneticisi kayıt işlemi gerçekleştirilir.

1.1.5.2.Cihaz Tanımlama

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/Cihaz Yönetim Sistemi/ Cihaz Tanımlama

Cihaz sorumlusu ve Kalibrasyon sorumlusu dışındaki bir kullanıcı Modül Yöneticisi yetkisine sahip olursa ancak Cihaz Tanımlama menüsünde Modül Yöneticisi Güncelleme, Ölçüm Sabitleri ve İşlem Tipleri işlemlerini gerçekleştirir. 53. Parametre “Cihaz silme işlemini yalnızca Modül yöneticisi gerçekleştirebilsin” değeri Evet ise Sadece Modül yöneticisi Cihaz silebilir.

Modül yöneticisi olmayan bir kullanıcıda 53.Parametre evet olduğundan Cihaz tanımlama menüsünde (Sil) butonu görüntülenmez ve Cihaz silme işlemi gerçekleştirilmez.

Sistem Altyapı tanımları Modülünde Yönetici Tanımlama menüsünde Cihaz Modülü seçilerek Modül Yöneticisi tanımlama işlemi yapıldıktan sonra Cihaz Tanımlama menüsünde sil butonu görüntülenir ve cihaz silme işlemi yapılır.

1.1.6.Risk Modülleri

1.1.6.1.Risk Modülleri İçin Modül Yöneticisi Tanımlama

Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Konfigürasyon Ayarları/ Yönetici Tanımlama menüsü tıklanarak Bilgi Güvenliği Risk Değerlendirme Modülü ile ilgili Yönetici tanımlama işlemi yapılır.

Açılan ekranda ilgili Modül sistemde tanımlı Modüllerden ve Modül yöneticisi bilgisi sistemden tanımlı personel listesinden seçilir. Bütün tanımlamalar yapıldıktan sonra ekrandaki (kaydet) butonu ile Bilgi Güvenliği Risk Değerlendirme Modül Yöneticisi kayıt işlemi gerçekleştirilir.

Risk Modüllerinde (Bilgi Güvenliği Risk Değerlendirme, İSG Risk Değerlendirme, Çevre Boyutları ve Etkileri, Kurumsal Risk Değerlendirme) Modül Yöneticiliği diğer Modüllerde olduğu gibi kayıtlar üzerinde değişiklik ve Silme yetkileri işlemlerine sahiptirler. Çünkü 11. Ve 12. Parametreler aktif edildiğinde kişiler sadece kendi formlarında işlem yapabilirler. Modül Yöneticileri bu yetkilere takılmaz. Silme işleminin sadece Modül Yöneticisi tarafından yapılması 42. Parametre değeri aktif edilmelidir. 36. ve 37. Parametrelerde sadece Modül Yöneticisi özelinde çalışanlar için hatırlatma mailleri için kurgulanmıştır.

11. Parametre “Sorumlu kullanıcı grupları üzerinde yetki kontrolü yapılacak mı? ”

12. Parametre “ Yetki kontrolü yapıldığında herkes tüm kayıtları görebilsin mi?”

42. Parametre “ Silme işlemi Modül Yöneticisi tarafından yapılsın”

36. Parametre “ Geciken İşler Modül Yöneticine Gönderilsin mi?”

37. Parametre “ Modül Yöneticisine geciken işleri bildirme gün periyodu”

1.1.7.Dış Müşteri Şikayet İşlemleri Modülü

1.1.7.1.Dış Müşteri Şikayet İşlemleri İçin Modül Yöneticisi Tanımlama

Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Konfigürasyon Ayarları/ Yönetici Tanımlama menüsü tıklanarak Dış Müşteri Şikayet Modülü ile ilgili Yönetici tanımlama işlemi yapılır.

Açılan ekranda ilgili Modül sistemde tanımlı Modüllerden ve Modül yöneticisi bilgisi sistemden tanımlı personel listesinden seçilir. Bütün tanımlamalar yapıldıktan sonra ekrandaki (kaydet) butonu ile Dış Müşteri Şikayeti Modül Yöneticisi kayıt işlemi gerçekleştirilir.

1.1.7.2.Dış Müşteri Şikayet İşlemleri

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/Dış Müşteri Şikayetleri/Dış Müşteri Şikayet İşlemleri

Modül Yönetici olarak Dış Müşteri Şikayetleri Modülünde kullanıcı tanımlanmadığı zaman Dış Müşteri Şikayetleri İşlemleri menüsünde Kayıt bakım, sil ve iptal butonu görüntülenmez.

Dış Müşteri Şikayetleri Modülünde Yönetici tanımlama menüsünde kullanıcı Modül Yönetici olarak tanımladıktan sonra Dış Müşteri Şikayetleri İşlemleri Kayıt bakım, Sil ve İptal butonları görüntülenerek bu butonla ilgili işlemler yapılır.

Modül yöneticisi tarafından DMS kaydı listede seçili iken (Kayıt Bakım) butonu tıklanarak açılan Dış Müşteri Şikayetleri İşlemleri Kayıt Bakım ekranında DMS kaydında değişiklik yapabilir.

Modül yöneticisi tarafından DMS kaydı listede seçili iken (sil ) butonu tıklanarak DMS kaydının silinmesini sağlar.

Modül Yöneticisi tarafından “Seçili kaydı silmek istediğinizden emin misiniz?” mesajına tamam butonu tıklayarak DMS kaydı silme işlemini gerçekleştirir.

Modül yöneticisi tarafından DMS kaydı listede seçili iken (İptal ) butonu tıklanarak DMS kaydının iptal edilme işlemini gerçekleştirir.

Modül Yöneticisi tarafından Dış Müşteri Şikayeti İptal -Kayıt Güncelle ekranında İptal Nedeni bilgisi girerek DMS kaydının iptal işlemini gerçekleştirir. Bir onay akış çerçevesinde çalışır. Bunun için alt yapıda akışın tanımlanması gereklidir.

1.1.8.İç Müşteri Şikayet İşlemleri Modülü

1.1.8.1.İç Müşteri Şikayeti İşlemleri Modülü İçin Modül Yöneticisi Tanımlama

Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Konfigürasyon Ayarları/ Yönetici Tanımlama menüsü tıklanarak İç Müşteri Şikayeti Modülü ile ilgili Yönetici tanımlama işlemi yapılır.

Açılan ekranda ilgili Modül sistemde tanımlı Modüllerden ve Modül yöneticisi bilgisi sistemden tanımlı personel listesinden seçilir. Bütün tanımlamalar yapıldıktan sonra ekrandaki (kaydet) butonu ile İç Müşteri Şikayeti Modül Yöneticisi kayıt işlemi gerçekleştirilir.

1.1.8.2.İç Müşteri Şikayet İşlemleri

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/İç Müşteri Şikayetleri/İç Müşteri Şikayet İşlemleri

İç Müşteri Şikayetleri Modülünde Modül Yönetici olarak kullanıcı tanımlanmadığı zaman İç Müşteri Şikayetleri İşlemleri menüsünde Kayıt bakım ve Sil butonu görüntülenmez.

İç Müşteri Şikayetleri Modülünde Yönetici tanımlama menüsünde kullanıcı Modül Yönetici olarak tanımladıktan sonra İç Müşteri Şikayetleri İşlemleri Kayıt bakım ve Sil butonları görüntülenerek bu butonla ilgili işlemler yapılır.

Modül yöneticisi tarafından IMS kaydı listede seçili iken (Kayıt Bakım) butonu tıklanarak açılan Müşteri Şikayetleri Kayıt Bakım ekranında IMS kaydında değişiklik yapılır.

Modül yöneticisi tarafından IMS kaydı listede seçili iken (sil ) butonu tıklanarak IMS kaydının silinmesini sağlar.

Modül yöneticisi tarafından “Seçili kaydı silmek istediğinizden emin misiniz?” mesajına tamam butonu tıklayarak IMS kaydı silme işlemini gerçekleştirir.

1.1.9.Eğitim Modülü

1.1.9.1.Eğitim Modülü İçin Modül Yöneticisi Tanımlama

Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Konfigürasyon Ayarları/ Yönetici Tanımlama menüsü tıklanarak Eğitim Modülü ile ilgili Yönetici tanımlama işlemi yapılır.

Açılan ekranda ilgili Modül sistemde tanımlı Modüllerden ve Modül yöneticisi bilgisi sistemden tanımlı personel listesinden seçilir. Bütün tanımlamalar yapıldıktan sonra ekrandaki (kaydet) butonu ile Eğitim Modülü Yöneticisi kayıt işlemi gerçekleştirilir.

1.1.9.2.Eğitim Planı

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/Eğitim Planlama/Eğitim Planı

Modül Yöneticisi Yetki Matrisinde yetkilendirme verilmemesine rağmen Eğitim Modülü üzerinde işlem yapma yetkisine sahip olur. Modül Yöneticisi Eğitim Modülünde Eğitim Planı menüsünde Eğitim Detay Planı, Katılımcı Ekle ve Silme işlemlerini yapabilir. Kısaca yetki matrisindeki bütün yetkileri sahip olabilir. Eğitim Modülünde Modül Yöneticisi olarak tanımlamayan bir kullanıcıda yetki matrisinde yetkilendirmeme verilmemesine rağmen Eğitim Planı menüsünde bir Eğitim Planlama işlemi gerçekleştirilmez. Açılan Eğitim planlama ekranda “Yetkiniz bulunmaktadır” hata mesajını alır.

Sistem Altyapı Tanımları Modülünde Yönetici Tanımlama menüsünde Eğitim Modülünde Modül yönetici tanımlama işlemi gerçekleştiğinde Eğitim Planlama menüsünde Yeni butonu tıklanarak yetki matrisinde yetkilendirme verilmemesinde rağmen Eğitim Planlama işlemi yapılır.

Açılan Eğitim Planlama Menüsünde Eğitim Planlama işlemi Modül yöneticisi tarafından yapılır.

1.1.10.Aksiyon Yönetimi Modülü

1.1.10.1.Aksiyon Yönetimi İçin Modül Yöneticisi Tanımlama

Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Konfigürasyon Ayarları/ Yönetici Tanımlama menüsü tıklanarak Aksiyon Yönetimi ile ilgili Yönetici tanımlama işlemi yapılır.

Açılan ekranda ilgili Modül sistemde tanımlı Modüllerden ve Modül yöneticisi bilgisi sistemden tanımlı personel listesinden seçilir. Bütün tanımlamalar yapıldıktan sonra ekrandaki (kaydet) butonu ile Aksiyon Yönetimi Modül Yöneticisi kayıt işlemi gerçekleştirilir.

1.1.10.2.Planlama

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/Aksiyon Yönetimi/Planlama

Aksiyon Modülünde Sistem Yöneticisi ve Modül Yöneticisi Yetki Matrisini düzenleyebilir. Modül Yöneticisi Aksiyon Modülünde Planlama menüsünde Silme ve Kayıt Bakım işlemlerini yapabilir. Ayrıca Yetki Matrisi işlemlerini de yapabilir. Aksiyon Modülünde Modül Yöneticisi olarak tanımlamayan bir kullanıcıda yetki matrisinde yetkilendirmeme verilmemesine rağmen Aksiyon Planlama menüsünde bir Aksiyon Planlama işlemi gerçekleştirilmez. Açılan Aksiyon planlama ekranında “Yetkiniz bulunmaktadır” hata mesajını alır.

Sistem Altyapı Tanımları Modülünde Yönetici Tanımlama menüsünde Aksiyon Modülünde Modül yönetici tanımlama işlemi gerçekleştiğinde Aksiyon Planlama menüsünde Yeni butonu tıklanarak yetki matrisinde yetkilendirmeme verilmemesinde rağmen Aksiyon Planlama işlemi yapılır.

Modül Yöneticisi Aksiyon Planlama menüsünde Kayıt Bakım Butonu görüntülenir. Aksiyon Modülünde Kayıt Bakım butonu ile Aksiyon Modülünde Aksiyon Planlama Menüsünde Aksiyon bilgilerin güncelleme işlemi de yapılır.

1.1.11.Düzeltici Ve Önleyici Faaliyetler

1.1.11.1.Düzeltici Ve Önleyici Faaliyetler Modülü İçin Modül Yöneticisi Tanımlama

Sistem Altyapı Tanımları/BSAT/Konfigürasyon Ayarları/ Yönetici Tanımlama menüsü tıklanarak Düzeltici Ve Önleyici Faaliyetler Modülü ile ilgili Yönetici tanımlama işlemi yapılır.

Açılan ekranda ilgili Modül sistemde tanımlı Modüllerden ve Modül yöneticisi bilgisi sistemden tanımlı personel listesinden seçilir. Bütün tanımlamalar yapıldıktan sonra ekrandaki (kaydet) butonu ile Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler Modülünde Modül Yöneticisi kayıt işlemi gerçekleştirilir.

1.1.11.2.DÖF İşlemleri

Menü Adı: Entegre Yönetim Sistemi/ Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler /DÖF İşlemleri

Modül Yöneticisi olarak tanımlanmaya kullanıcıda Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler Modülünde

DÖF İşlemleri Kayıt bakım, Sil ve İptal butonları görüntülenmez ve bu butonla ilgili işlemler yapılmaz.

Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler Modülünde Yönetici tanımlama menüsünde kullanıcı Modül Yönetici olarak tanımladıktan sonra DÖF İşlemleri menüsünde Kayıt bakım, Sil ve İptal butonları görüntülenerek bu butonla ilgili işlemler yapılır.

Modül yöneticisi tarafından DÖF kaydı listede seçili iken (Kayıt Bakım) butonu tıklanarak açılan DÖF Kayıt Bakım ekranında DÖF kaydında değişiklik yapabilir.

Modül yöneticisi tarafından DÖF kaydı listede seçili iken (sil ) butonu tıklanarak DÖF kaydının silinmesini sağlar.

Modül yöneticisi tarafından “Seçili kaydı silmek istediğinizden emin misiniz?” mesajına tamam butonu tıklayarak DÖF kaydı silme işlemini gerçekleştirir.

Modül yöneticisi tarafından DÖF kaydı listede seçili iken (İptal ) butonu tıklanarak DÖF kaydının iptal edilme işlemini gerçekleştirir.

Modül Yöneticisi DÖF İptal ekranında İptal Nedeni bilgisi girerek DÖF kaydının iptal işlemini gerçekleştirir. Bir onay akış çerçevesinde çalışır. Bunun için alt yapıda akışın tanımlanması gereklidir.